Světový pohár v Ostravě

20.06.2012 22:30

Co řici k závodu světového poháru v Ostravě? Pěknou reportáž a sestřih udělala ČT 4, tak se můžete podívat zde;). K té bych jen chtěl doplnit nějaké další údaje a eventuelně vyvrátit nějaké omyly;). K dámskému závodu nelze dodat nic dalšího, snad jen jak mluví o univerzálnosti Katky Novotné a že je to náročné, tak bych jen dodal, že v současné době kombinuje kolečkové bruslení a dlouhou dráhu na ledě takřka každý, kdo má možnost někde na ledovém oválu trénovat, a někteří mají také velmi dobré výsledky. Průkopníkem tohoto kombinování byl legendární Američan Chad Hedrick, který dohromady na ledě a na kolečkách vyhrál přes 50 titulů mistra světa. V současné době jde postupně nahoru také mladý Belgičan a již několikanásobný "kolečkový" mistr světa Bart Swings, který už se pravidelně umísťuje v závodech světového poháru na ledě do 10. místa a na mistrovství Evropy už pomalu sahá po medailích. Stejně tak Alexis Contin, který se sice mezi světovou špičku vyšvihl také v kolečkovém bruslení, ale v posledních letech mu učarovala dlouhá dráha a jezdí převážně jen na ledě. Avšak v přípravě a pro zábavu si občas zajede nějaký ten závod a není pro něj problém vyhrát celkové hodnocení EC ve Wörglu, kam si jen tak odskočil ze soustředění z Osla.

Dále pak bych rád zmínil naši taktiku na závod WIC v Ostravě, kde jsme bohužel do poslední chvíle počítali s účastí EOSKATE týmu, na které jsme si naši taktiku naplánovali. Jak však je v reportáži řečeno, Fabio Francollini ani bratři Cuncu nedorazili a my se to dozvěděli vlastně až na startu. Proto jsme sice závod kontrolovali, ale bohužel trošku bezhlavě a bezcílně. Při absenci silného EOSKATE týmu jsme totiž měli reálnou šanci jít do trháku právě my a Venezuelani, kteří ovšem sami nic vymýšlet nechtěli. Proto kdyby z naší strany bylo těch nástupů víc, než ty moje dva, tak by se třeba některý z nich ujal a i kdyby měl odjet někdo z Venezuelců s někým z nás, určitě by to byl krok správným směrem. Pak by se bojovalo jeden proti jednomu, nikoliv v celém velkém balíku, na což jsme také doplatili:-( Ale jinak jak říkal Richard - spokojenost s průběhem závodu byla na místě. Nenechali jsme odjet nikoho cizího a kontrolovali jsme průběh závodu.

Opravit bych si dovolil redaktora ČT 4 ale hlavně v pozici mého trenéra. Pro tento závod v Ostravě nás sice koučoval Petr Lochman, ale tréninkový a závodní plán mi stanovuje osobní trenér (Čech žijící dlouhodobě v Německu) Martin Matyk - vícemistr Evropy na 500 m na dráze. To jen pro opřesnění;)

Jinak k závodu lze dodat, že jsem byl velmi spokojen, jak Richard Kudělásek velice aktivně a kvalitně pracoval pro tým, protože v jeho případě šlo o první plánovanou spolupráci na takovéto úrovni. Nebyl problém se s ním během závodu domluvit na dalším průběhu a reagoval na změny v závodě rychle a přesně. Jsem rád, že se v Čechách objevil další týmový jezdec, se kterým se dá dobře závodit:-) Jen tak dál kluci!:-)